Değerler Eğitim Merkezi

Değerler Eğitimi Merkezi Bünyesinde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü düzenlendi.

Aksaray Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim dalı Başkanlığınca   Eğitim Fakültesi konferansında düzenlenen program Eğitim Fakültesi dekan yardımcısı Muhammed Sarı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında  “Çanakkale Savaşları olarak bilinen ve en şiddetlisi 18 MART 1915 yılında cereyan eden bu savaşta, dönemin en kuvvetli donanmaları Çanakkale Boğazını geçemeyerek boğazın derin sularına gömüldüler.
Karada devam eden ve yaklaşık 9 aya yakın süren süngü çarpışmalarında da yine Türk askerinin iman gücü ile yapmış olduğu ve tarihe altın harflerle yazdığı büyük karşı koyma vardır. Türk askerinin 19 Mayıs 1915’te Anzak Cephesi’ni yarmak için başlattığı gece saldırısı ile Avusturyalıların Boyun mevkiini ele geçirmek için 7 Ağustos 1915 tarihinde yaptıkları karşı saldırı, bu savaşların en fazla can kaybına sebep olan olaylarıdır.
Nihayet Kahraman Türk askeri denizde olduğu gibi karada da düşmana geçit vermemiş, İtilaf Devletleri Boğazı geçemeyeceklerini anlayıp geri dönmek zorunda kalmıştır.” İfadelerini kullandı.
Ardından kürsüye geçen İslami İlimler Fakültesi öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Murat Akkuş’un Kuran-ı Kerim Tilavetiyle devam etti.
Güzel Sanatlar Bölümü hocaları Yrd. Doç. Dr. Ali Kerim Öner ve Dr. Hasan Mustan’ın “Çanakkele Türküsü” ve “Ah Bir Ataş Ver” türküleriyle programa renk kattılar.
Fen Edebiyat Fakültesinden Doç. Dr. Taner Arslan’ın konuşmacı olarak katıldığı programda şiir tadında bir konuşma sergileyerek salondakilerin uzun süre alkışını topladı.

Sosyal Bilgiler Eğitimi öğrencilerinin şiirleri ile devam eden program bölümün öğrencisi Yakup Marhan’ın duasıyla son buldu.
Programı organize eden Sosyal Bilgiler Eğitimi öğrencilerinden Mahmut Bozkurt ve Yasemin Koyuncu ”Bu anlamlı günde birlik ve beraberlik içinde Çanakkale Zaferini kutlamanın kendileri için büyük onur olduğunu ifade etti.”
Programın sonunda katılımcı misafirlere Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılarının ve Sosyal Bilimler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim görevlisi Yrd .Doç. Dr.Tahsin Yıldırım’ın teşekkür beratı vermesiyle son buldu...